Sziget’2001


Sziget’2001

A hangulat persze az idén ismét nagyszerű lesz. Programunk ismét a megszokott lesz, így arra nem is vesztegetünk szavakat.

Csupán legújabb műsorszámunkat, a Nyomi-Sátort szeretnénk részletesebben megismertetni veletek. Talán ti is kedvet kaptok, hogy részt vegyetek eme új, toleranciabarát rendezvény szervezte előadásokon.

A Nyomi-Sátor a LAMACS, azaz a Lassanmozgók Magyar Csoportosulása szervezésében alakult meg. A téma igencsak aktuális, hiszen még mindig sok tájékozatlan magyar ember “mozgássérülteknek” nevezi a lassanmozgókat, ami egy igencsak sértő, mondhatnánk kirekesztő elnevezés. A XXI. század elején anakronizmus a “mozgássérült” kifejezés használata, hiszen a lassanmozgók egyáltalán nem sérültek, hanem egyszerűen a mozgási preferenciájuk eltérő, tehát nem sérülésről, hanem csupán másságról van szó, márpedig a másság feltétlen tisztelete minden civilizált eurokonform ember szent veleszületett kötelessége.

Lássuk a Nyomi-Sátor főbb előadásait! Oktatófilmek kerülnek vetítésre, melyek feltárják a lassanmozgó élet napos oldalát: milyen nagyszerű élmény például tolószékben végigzuhanni a metró mozgólépcsőjén, műlábbal biciklizni próbálni, sántikálva gátfutáson versenyezni és focizni. A filmvetítésen kívül persze más is lesz: játékos szimulációk lesznek, melyben a gyorsanmozgó érdeklődők beleélhetik magukat a lassanmozgó életvitelbe, megismerhetik ilyen módon, hogy a lassanmozgás nem fogyatékosság, hanem egyszerűen alternatív, egyenértekű életmód. Azok az érdeklődők, akiknek megtetszik a lassanmozgó életstílus, azonmód be is léphetnek a LAMACS-ba: a Nyomi-Sátorban egy direkt erre a célra szerződtetett kidobóember akkora ütést mér az önkéntes jelentkezők alsó végtagjaira, hogy azok visszavonhatatlanul eltörnek, így a szabad identitásválasztásra irányuló alkotmányos jogaikat gyakorló lassanmozgó szimpatizánsok azonnyomban maguk is életfogytiglani tagjaivá válnak ennek az alternatív közösségnek.

*** 2001 ***

3 thoughts on “Sziget’2001

  1. OFF:

    Max, a portugálban az x-et zs-nek ejtik? Vagy csak a brazil portugálban?

Hozzászólások lezárva.