1848 – 2006


Ha Kossuth ma élne, jobbikos lenne.

Bár valószínűleg kissé túl mérsékeltnek tartaná a Jobbik jelenlegi vezetőségét.

1848 tavasza Pesten lényegében egyezik a 2006-os Gyurcsány-ellenes tüntetések szellemiségével. A fékevesztett csürhe tombolása és önbíráskodása.

A különbség: 2006-ban a csőcselék nem jutott hatalomra, míg 1848-ban igen. Kossuthéknak ez még törvényes úton is sikerült, kihasználva a kor zavaros viszonyait.

Kossuthék céljai azonban egyeznek a mai szélsőjobbéval: Európa-ellenesség, kisebbségellenesség, dühöngő magyar nacionalizmus, iszlámbarátság.

Aki – hozzám hasonlóan nem ünnepli ezt a gyalázatos “ünnepet” -, annak itt az ellenkokárda: ah-1

5 thoughts on “1848 – 2006

 1. megvan de kissé kevésbé dogmatikusan: egy árva, egy néhány hónapos “leltárhiányos” időszak ami után megvolt a pénz.
  ez az “elsikkasztotta az árvák pénzét” egyébként jól hangzik, tényleg jó menetelést kívánok az egybitessé válásig vezető úton

 2. Hála ezért a cikkért!
  A nagymagyar faszmagyarok mindig csak ennyit tudtak. Üvöltözni meg kockakövet hajigálni meg magyarkodni. Meg sírni meg trianonozni hogy húbazmeg mennyire utálnak mindet.
  Mindig ők a szegény kicsi fasiszták az áldozatok. Kurvára unalamas már ez a szöveg.

  Meternich hercegnek volt igaza, aki azt mondta, hogy Ázsia a Ringstrassén túl kezdődik. Ránézve erre a kurva rohadt magyar társadalomra, hát pont ez mutatkozik be, ugrik az arcunkba.

  Kurva magyarok.

 3. Érdekes, mennyit változik a történelem. Én még úgy tanultam, március 15-én Kossuth a pozsonyi országgyűlésen volt, a pesti megmozdulást Petőfi, Vasvári, Jókai, Bulyovszky szervezték meg, és azon az egyetemi diákságon kívül elsősorban a pesti polgárság vett részt. Akik nagyobb részt német származásúak voltak. Hogy mit gyújtottak fel, és kit lőttek le, arról a régi, elmaradott történelemoktatás nem beszélt. Ráadásul mi még úgy tanultuk, március 15 után nem Kossuth, hanem Batthyány alakított kormányt, amiben Kossuth szeptemberig csak pénzügyminiszter volt. Kossuth Európa-ellenességéről meg az iszlám iránti szimpátiáiról se tanultunk semmit. A büdös kommunisták még ezt is elhazudták.

 4. Az megvan, hogy Kossuth még ügyvédként elsikkasztotta az árvák pénzét?
  Amikor pedig külföldre menekült, akkor lehazaárulózta Görgey-t, aki felismerte a reménytelen helyzetet és nem mészároltatta le a katonáit.

 5. Az megvan, hogy Kossuth még ügyvédként elsikkasztotta az árvák pénzét?

Hozzászólások lezárva.