Ballib hisztéria


A magyar ballib semmit sem tanul és semmit sem felejt.

Ahelyett, hogy a választási vereség okainak elemzése kezdődne, azaz a válasz keresése a “vajon miért szavaz a nép így?” kérdésre, a hisztizés már be is indult teljes sebességgel.

Rossz a nép! Ostoba a nép!

Akkor majd felkelés fogja eltávolítani a “diktatúrát”.

Jön majd Európa és eltávolítja a gonosz felcsúti cigány “diktátort”!

S más hasonlók.

A demokráciát könnyű akkor támogatni, amikor a többség a te álláspontodon van.

Az igazi demokrata akkor is képes támogatni a demokráciát, amikor a többség nem az ő álláspontján áll.

Az igazi demokrata ilyenkor magában keresi a hibát: vajon miért nem őt választotta a nép? Személyes hibái miatt vagy esetleg rossz az, amit javasolt vagy más okok?

Az áldemokrata meg hisztizik.

Reklámok

4 thoughts on “Ballib hisztéria

  1. Kristály Gyula egyébként egy munkásember volt!!!

  2. Mindig megdöbbenek, hogy milyen hatása van még most is a több évtizedes agymosásnak.Nem tudom azok az emberek, akik most diktatúrát és terrort kiabálnak ,hol éltek a a nagy szocialista “demokrácia” idején?Akik pedig nem éltek még azokban az években ők süketen és vakon járkálnak, amikor mindenhonnan dől rájuk az információ az elkövetett bűnökről?Véleményem szerint egyébként azok akik a legordenárébb módon /ez nagyon jellemző sokukra/ szidják a jelenlegi rendszert, valószínűleg a legnagyobb kussban voltak azokban az években, hiszen ezeknek az acsarkodásoknak a töredékéért minimum hülyére verték volna őket a rendőrök.Rosszabb esetben kaptak volna pár évet.Ajánlom figyelmükbe Kristály Gyula, ózdi rokkantnyugdíjas politikai elítélt történetét, aki 1987-ben /!/ három év fegyházat kapott,uszítás “címszó” alatt, mert keresetlen módon véleményt mert írni a rendszerről és még röplapokat is nyomott!Csak azért nem kellet leülnie a büntetést mert az akkor már erőteljesen mozgolódó jogvédők beavatkoztak.

Hozzászólások lezárva.