A farkast kiáltó ostoba ballib


A magyar politika sajátossága, hogy mindig mindent eltúloz. S bár ez szinte minden oldalra igaz, legerősebben a ballib oldalra érvényes.

Történelmileg ez úgy kezdődött ez, hogy annak idején, a 90-es évek elején, az SZDSZ képtelen volt feldolgozni az 1990-es vereségét, így elkezdett hazug propagandával rombolni, mint egy hisztis kisgyerek, akinek nem vettek süteményt a szülei.

Aztán ebből lett egyfajta szokás ballibeknél. A ballib jelenségről itt már írtam részletesebben, de most nem akarok erre külön kitérni. A lényeg: a ballib ostobának hisz mindenkit, így azt hiszi, a ellenfél elleni racionális, megfontolt kritika nem fog hatást elérni, így azt eltúlozza, mert az biztosan hatásos lesz, gondolja.

Ez persze sosem jött be, de nem baj, a ballib semmit sem tanul és semmit sem felejt, így a mai napi nyomja ezt. Közben nem veszi észre, mindezzel az ellenfelét erősíti!

Így lett az egyes alkotmányos jogokat TÉNYLEG korlátozó Orbánból a világ legsötétebb diktátora, aki Észak-Koreával és Kubával vetekszik.

Így lett az EU ellen kriikát megfogalmazó Orbánból – e kritikák egy része ráadásul JOGOS – az EU-ból kilépni akaró gonosz cigány kishitler.

Így lett a 15 éve lassan süllyedő magyar gazdaságból a világ legszegényebb országa.

Így lett a 15 éve csökkenő életszínvonalból x millió koldus országa, ahol több gyerek éhezik, mint a Szahel-övezetben.

Így lett a ténylegesen meglévő idegenellenességből, antiszemitizmusból – amit persze éppen a ballibek segítettek minden erővel növelni – valamiféle náci terrorállam, élén a nyilas Orbánnal.

S mondhatnám még tovább.

Az eredmény ismert.

4 thoughts on “A farkast kiáltó ostoba ballib

 1. Ez így igaz.
  Ezzel kapcsolatban egy kérdés merül fel: Valóban ostobának tartanak mindenkit, és akkor ők az ostobák, mert hosszú távon maguk ellen fordul a dolog, vagy nagyon is okosak, és ez egy tudatos taktika. A “felülről” ostobának tekintett ember ugyanis előbb-utóbb tényleg ostoba, és ezáltal befolyásolható lesz. Ezt többek között a kereskedelmi tévék hathatós segítségével sikerült is valamennyire elérniük. Ha ez egy hosszútávú taktika, akkor talán az sem zökkenti ki őket, hogy most időlegesen hátrányukra fordult a helyzet.

  • ha választási sikerek nélkül is megvan vhonnan a finanszírozás akkor lehet hosszú távú stratégia része. bár az eközben tapasztalt anomáliák miatt a liberalizmus-ellenesség elterjedése miatt érdekes lehet a stratégia későbbi fázisa, amikor ezt a hátrányt le kel majd dolgozni

   • Hát igen, talán annyira mégsem okosak… Nálunk legalábbis…
    Globális szinten azonban működik egy hosszútávú értékromboló, butító, atomizáló stratégia, ami az ilyen helyenként felerősödő ellenhatások mellett is töretlennek tűnik.

    • globális szinten ki fog derülni hogy az emberek nagyon nem uniformizálhatóak, ezen az önkéntesség sem segít.
     akármilyen elnyomás sem lehet teljes, nekem ennek szimbóluma az észak-koreai határőr. a “vonalnál” beszélgettek velük tévések, persze kapták a szokásos agitprop szövegeket. az egyik kérdezte (az északi határőrt) – ha olyan szörnyű hely d-korea, miért nem szöknek át itt a határőrök? – át akarnak. de ha megtennék kivégeznék a családjukat.

Hozzászólások lezárva.