Népszavazás


Itt az idő Orbán számára, hogy lépjen. Ha ezt elszalasztja, vége van. S a jövő történelemkönyvei csak jelentéktelen figuraként fognak írni róla.

Az USA-ból egyre több jel érkezik, hogy a süllyedő Negyedik Birodalom készen áll egy véres háborúra, élettere zuhanásának lassítása céljából. Az előkészület: a megbízhatatlan szövetségesek megbuktatása. Gyakorlatilag már csak Szlovákia és Magyarország maradt az ex-kommunista NATO-tagállamok között.

John McCain, volt vietnámi agresszor és háborús bűnös, fasiszta diktátornak nevezte Orbánt. Ez nem afféle elszólás, hanem a Birodalom hivatalos politikájának a szerves része.

Ha Orbán nem akar Horthy sorsára jutni, népszavazást kell kiírnia az ország NATO-tagságáról most.

Ha ezt nem teszi meg, nem kell sokat várni, s André Veesenmayer Badfriend elraboltatja Orbán Gáspárt, s magát Orbánt pedig internálják Guantánamóba..

 

 

7 thoughts on “Népszavazás

 1. Én is örülnék egy ilyen népszavazásnak. Akkorát zakózna Orbán, hogy öröm lenne nézni. Reális esély nincs rá, hogy a kilépés mellett állnának az emberek.

  Olyan dolgokat vonna maga után, mint sorkatonaság és sok stadionnyi pénz a hadseregnek. A magyar embert könnyű befolyásolni, de ennyire csak nem hülyék.

 2. De gondold csak végig jobban a következőket:
  1. Végiggondoltad milyen közvetlen és közvetett következménnyel járna, ha kilépnénk a NATO-ból? Ütőképes hadsereg hiányában mit gondolsz, majd Oroszország, akikkel nem is vagyunk határosak, szavatolná a biztonságunkat?

  2. Hiába tartod az elborult eszméid alapján Putyinékat erkölcsileg felsőbbrendűnek, attól még katonailag ők a gyengébb fél, a 2. világháborúban ugyanez nem volt igaz a szövetségesekre. Arról ugye nem is beszélve, hogy az atomfegyverek miatt eleve kizárt a totális háború, hiába szeretnéd.

  3. Orbánéknak rohadt mindegy, hogy orosz vagy amerikai befolyási övezetben vagyunk, az USA ellenességét nem lehet komolyan venni, inkább belpolitikai célokat szolgál. Szóval te most tapsolsz neki, mert úgy látszik, a te geopolitikai elképzeléseidet szolgálja, valójában neki teljesen mindegy a geopolitika, csak a belföldi hatalmának a szilárdsága a fontos. Na ez az, amit egy ilyen ostoba népszavazás megrengetne, mint ahogy Gyurcsány bukásához vezetett a hülyenépszavazás anno. Az ugyanis egy dolog, hogy van egy hangos réteg, aki tapsikol az USA ellenességnek, de ha komolyra fordul a dolog, nem biztos, hogy a kilépés mellett tennék le a voksukat, emellett egyesek az erősödő Orbánék elleni szembenállás miatt csak azért is a kilépés ellen szavaznának.

  • Valahogy megvan egy rakás európai ország NATO-tagság nélkül…

   Az erősebbet feltétlenül támogtani nem jó politika. Hortynak se jött be…

   Jól tudod, hogy engem Orbán nem érdekel. Nem vagyok orbánista. Ha jót mond, támogatom, ennyi. Ha nem vállalja fel a bukás kockázatát a népszavazás miatt, akkor ő eleve nem államférfi. Akkor meg mindegy, hogy bukik-e. Orbán nagyformátumú, távlatban gondolkodó embernek állítja magát. Most bizonyíthat.A

   • “Valahogy megvan egy rakás európai ország NATO-tagság nélkül…”

    Igen, de nem számítva az orosz befolyási övezetben lévőket, ezek a ruszkiknak sem nyalnak be.

    “Az erősebbet feltétlenül támogtani nem jó politika. Hortynak se jött be…”

    Érdekes, én úgy tanultam anno, hogy a németek mellé állt be a 2. világháborúban 🙂

    Hol voltak ők akkor az erősebb fél? Nem, akkor bizony a szövetségesek uralták a világ nagy részét, Németország a feltörekvő nagyhatalom volt, amely le akarta nyomni az akkori világrendet. Jelenleg ebből a szempontból inkább Putyin van ilyen szerepben, csak neki relatív kisebbek az ambíciói. Horthy nem az erősebb felet támogatta, hanem a gyengébbet, amely erősebbé akart válni, de aztán nem sikerült neki.

    Nem mondtam, hogy orbánista vagy, arról beszéltem, hogy azért tapsolsz most neki, mert ebben a pillanatban úgy tűnik, hogy külpolitikában arra húz, ami neked szimpatikus, erre mondom, hogy ez nagyon gyorsan változhat a belpolitikai helyzettől függően.

 3. Nagyon rákattantál erre a témára, már beteges, amit csinálsz.

Hozzászólások lezárva.